Det här är Carola

Det är jag som är Carola

Som sjuåring började jag rida och hade det som min motionsform fram till tonåren då det blev andra intressen. Det var också i samband med det jag började få problem med ryggont och insåg att jag behövde någon typ av träning. Jag och två vänner började då ta bussen till Hofors från Storvik för att börja på Friskus, som var ett populärt ställe med gymmaskiner och gruppträning. Efter en tid fick jag frågan om att leda gruppass och jag sa förvånande nog ja, vilket jag idag är otroligt glad för. 

Jag var 16 år och där och då startade min 30-åriga resa i gruppträningsvärlden! Konditionspass, step up, aerobic, spinning, barnpass, styrkepass, stationsträning, löpning och slide är några av de träningsformer jag instruerat i genom åren. Tusentals timmar av planerande, övande, genomförande, utvärdering och utveckling. De enda uppehåll jag gjort är då mina tre barn kommit till världen, och de var inte direkt långa haha. Jag älskar gruppträning, både att delta i och leda, och har alltid gjort!  

Många ideella timmar har det blivit på Aerostep här i Hofors och 2013 började drömmarna om något eget bubbla. Detta mycket tack vare min man Christian som startade sitt företag det året, och 2014 blev det verklighet även för mig. Jag var nyutbildad löpcoach och basen var löpgrupper, och jag kunde inte ana vilket otroligt intresse som fanns i Hofors. Jisses så många grupper det blivit!

Även tidiga morgonpass med kondition och styrka, det som numera går under namnet Bootcamp, fanns med från starten.

De första åren höll jag även matlagningskurser i paleokost, och just matlagning är något jag gärna återkommer till när vår dröm och verksamhet fortgår i vårt hem. Plötsligt är året 2022 och det rullar på med utomhusgrupper, träningscamp och personlig träning.

Numera varvas träningen med ett utvecklande och roligt samarbete tillsammans med Fredriks Fika. Bakning och filmning med Hofors gladaste bagare och bloggare blir en skön kontrast och gör dagarna varierande och spännande.

Konceptet och teamet runt Rörelseglädje växer, vi är nu totalt sex ledare som kör pass i Hofors, Storvik och Hästbo. Vi vill ta träningen nära och göra den lättillgänlig, få människor att röra sig med fokus på glädje istället för prestation.  

I och med flytten av Aktiverafabriken kan jag äntligen göra verklighet av att hjälpa människor att ta det där viktiga förstasteget till rörelse och en aktiv vardag. Mindre grupper och personlig träning i en trygg miljö där vi tar det från första byggstenen, skyndar långsamt och bygger en sund grund för en hållbar livsstil.         

Det är tillsammans vi blir starka och det är tillsammans det skapas energi och glädje. Kroppen stänger sakta men säkert ner alla förmågor vi inte använder regelbundet såsom reaktion, explosivitet, snabbhet, balans och rörlighet. För att inte tala om kondition och styrka, våra största och bästa vänner. 

Att få vara kreativ och utmana deltagare med övningar som stärker dessa och se dem väcka upp dem är bland det bästa som finns.  Om ryggen fortfarande krånglar? Ja, när jag inte håller i mina goda vanor med rörelse, vila och massage. Det är en livslång skötsel av en människokropp, varje morgon står våra stegräknare på noll och sedan är det upp till oss själva. Du är alltid välkommen att kontakta mig om du vill ta en promenad eller fika för att hitta just din väg till rörelseglädje, det kostar inget och kan ge mycket.     

Vi är alla bara människor och behöver ibland en hjälpande hand och någon som tror på oss.  

Det kan vara skillnaden som gör skillnaden 

 


Boka tid